TIL TA’LIMIDA KOMPETENSIYAVIY PRINSIPNI SHAKLLANTIRISH: Toshkent to’qimachilik va yengil sanoat istituti “O’zbek va xorijiy tillar” kafedrasi assistenti Dustova Umida Amiriddinovna O’zbekiston Toshkent - Дустова, Умида (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tilni o'qitishda va o'rganilayotgan tildan mustaqil ravishda faoliyat ko'rsatadigan uslubiy printsiplar, birinchi navbatda, o'qitishning kommunikativ printsipini o'z ichiga oladi. Uning ma'nosi quyidagicha: tilini o'qitish shartlari kelajakdagi faoliyat uchun sharoitlarga mos bo'lishi kerak; u aloqa jarayoniga o'xshash tarzda tashkil etilishi kerak, chunki vakolatlarning shakllanishi ta'lim mazmuni orqali sodir bo'ladi.