СИФАТ СЎЗ ТУРКУМИНИНГ ДЕНОТАТИВ ВА КОННОТАТИВ ХУСУСИЯТЛАРИГА ДОИР (НЕМИС ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИ МИСОЛИДА) - Байманов, Хабибулло (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Мазкур мақолада немис ва ўзбек тилларидаги сифат лексемаларнинг денотатив ва коннотатив хусусиятлари таҳлилқилиниб, мулоқот жараёнидаги комплимент концептининг тил тизими доирасида намоён бўладиган ва нутқ жараёнида фаоллашадиган коннотатив, денотатив ҳамда когнитив моҳиятини очилишида алоҳида аҳамият қаратилган.