MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING JISMONIY RIVOJLANGANLIGI DARAJALARINI ANIQLASH - Давидов, Элдор (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Oʼzbekiston Respublikasida bola qamrovi bugungi kun holatiga 40 foizdan oshganligi, 5-7 yoshdagi bolalarni maktabgacha tayyorlash ishlari sifatli kechayotganligi ham mamlakatimizda maktabgacha taʼlim rivojlanib borayotganligidan darak beradi. Respublikada bugun 7104 tadan ortiq davlat va nodavlat maktabgacha taʼlim tashkilotlari faoliyat yuritib, ularda 2 699 409 dan ortiq maktabgacha yoshdagi bolalar tarbiyalanmoqda