КЎРИШ ҚОБИЛИЯТИ БУЗИЛГАН БОЛАЛАРНИ SPORT ФАОЛИЯТИ ШАРОИТЛАРИГА МОСЛАШИШ ХУСУСИЯТЛАРИ: КЎРИШ ҚОБИЛИЯТИ БУЗИЛГАН БОЛАЛАРНИ SPORT ФАОЛИЯТИ ШАРОИТЛАРИГА МОСЛАШИШ ХУСУСИЯТЛАРИ - sobirova, laylo (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Калит сўз: Голбол, паралимпия, заиф кўрувчи, координация, жисмоний восита, адаптив, нозология, спорт таснифлар, ривожлантириш, оммалаштириш, жисмоний имконияти чекланган. Ключевые слова: Голбол, Паралимпийские игры, слабовидящие, координация, физические средства, адаптация, нозология, спортивные классификации, развитие, популяризация, инвалидность. Key words: Goalball, Paralympic Games, visually impaired, coordination, physical means, adaptation, nosology, sports classifications, development, popularization, disability.