14-16-yoshli o‘quvchilarga yugurib kelib, uzunlikka sakrash texnikasini o‘rgatish metodikasini takomillashtirish. (BO‘SM misolida) - pulatov, jalol (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Maqolada hukumatimizning aholini jismoniy tayyorgarligini oshirish, sportning turlarini rivojlantirish bo‘yicha qabul qilgan qaror va farmonlarining mazmun-mohiyati hamda 14-16-yoshli o‘quvchilarga yugurib kelib, uzunlikka sakrash texnikasini o‘rgatish metodikasini takomillashtirishning ahamiyati, uni o‘rgatish orqali shaxsni nafaqat jismoniy jihatdan, balki har tomonlama barkamol etib tarbiyalashga yo‘naltirilgan funktsiyalarini yoritib berishga qaratilgan.