ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ЎҚИТУВЧИЛАРИНИНГ КАСБИЙ ПЕДАГОГИК СИФАТЛАРНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ЙЎЛЛАРИ - qayumov, shohruh (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Бугунги кунда Ўзбекистон Республикасида таълим сохасидаги долзарб вазифалардан бири-таълим олувчиларнинг жисмоний имкониятларини очилиш ва уларни жисмоний ривожлантириш ҳисобланади. Бунинг учун эса мустаҳкам асосларини шаклантириш зарур. Жисмоний маданият - шахснинг муҳим хусусиятлари ва сифатларини ривожлантиришнинг қудратли омилидир. Бу ғоя умумхалқ манба ва миллий-тарихий илдизларга эга: у фальклор, халқ педагогикаси, Шарқ мутафаккирлари асарларида ҳозирги замон педагогикасида ўз аксини топган. Таълим олувчиларда маънавий ва жисмоний тарбияни ривожлантириш муаммоси ҳозирги замон таълим тизимида алохида аҳамиятга эга, қайси-ки, шахс омилига давлат миқиёсидаги моҳият сифатида қаралмоқда.