Пути подготовки к профессии через формирование здорового образа жизни в сознании студентов: O`quvchilar ongida sog`lom turmush tarzini shakllantirish orqali kasbga tayyorlash yo`llari - nurmatov, eldor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
“Mamlakatimizda sog‘lom turmush tarzini shakllantirish yo‘llari” maqolasida talabalar o‘rtasida sog‘lom turmush tarzini joriy etish bu borada olib borilayotgan ishlar shu bois o‘quvchilarni sog‘lom saqlash, sog‘lom turmush tarzini tashkil etishda barkamol va kasbiy hayotga tayyorlash omillari (material, ma’naviy, aqliy, jismoniy, intellektual, qadriyatlar) va ularning ta’lim mazmunidagi dolzarbligi tizimli yondashuv tadqiqot usulini qo’llashi va ularga rioya qilishi kerak.