ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СПОРТНИ РИВОЖЛАНИШИДА СОҒЛОМ ЁШ АВЛОДНИ ШАКЛЛАНИШИ - Abdukarimov, Nurmaxan (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2020)
Мақолада ёшларни баркамол шахс қилиб шакллантиришда маънавий тарбиянинг ролига эътибор қаратилган. Шунингдек, ёшлар тарбиясида билим ва тафаккур,соғлом дунёқарашни шакллантириш, маънавий-ахлоқий тарбия тараққиёт босқичларига атрофлича тўхталиб ўтилган. Ёшлар орасида назоратсизлик ва хуқуқбузарлик, жиноятлар содир этиш кабиларни бартараф этишда маънавий тарбиянинг ўрни кўрсатилган.