Оммавий жисмоний тарбия ва спорт тадбирларида енгил атлетика машкларидан самарали фойдаланиш - qayumov, shohruh (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Енгил атлетика жисмоний тайёргарлик машғулот жараёнининг муҳим бўлими ва асосий омили ҳисобланади. Жисмоний тайёргарлик организмнинг функсионал имкониятлари умумий даражасини ошириш, ҳар томонлама жисмоний ривожлантириш, соғлиқни мустаҳкамлаш билан узвий боғлиқ бўлган жисмоний қобилиятларни тарбиялаш жараёнидир. Жисмоний тайёргарлик умумий ва махсус тайёргарлик турларига бўлинади. Ўқув-машғулот ишида умумий ва махсус жисмоний тайёргарлик вазифалари бир-бири билан бевосита боғлиқдир. енгил атлетикачиларнинг умумий жисмоний тайёргарлиги жисмоний қобилиятларини ҳар томонлама тарбиялаш, умумий иш қобилиятини ошириш вазифаларини ҳал қилишга хизмат қилади.