Bola tarbiyasida bog’cha, oila va jamiyatning o‘rni. - Saidov, Jur'at (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Annotatsiya Maqolada, maktabgacha ta’lim muassasalaridagi yosh bolalarga, vatanparvarlik tuyg‘usi, tarbiyasi, ota-onaga, o‘z mahalla, qishlog‘iga, shahriga bo‘lgan cheksiz muhabbatdan, uning tarixi va madaniyatiga bo‘lgan mislsiz va tengsiz hurmat va sadoqatdan boshlanishi va shu kabi fazilatlarni shakllantirish haqida so‘z yuritilgan. Kalit so‘zlar:maktabgacha ta’lim muassasa, yosh bola, bog‘cha, tarbiyachi, vatanga muhabbat, jonajon vatan, ona tabiat, umuinsoniy fazilatlar, ota-ona, xurmat, qadriyat.