@O‘YINLAR YORDAMIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA INGILIZ TILINI O‘RGATISH - G'aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
O‘yinlar albatta o‘ziga xos motivatsiyadir. o‘yin o‘ynash orqali bola nimani o‘rganadi, bunday o‘rganish o‘quvchilarga til o‘rganishda kutilgan maqsadlarga erishishda yordam berish bilan qanday bog'liq va tarbiyachilar qanday rol o‘ynashi kerak? O‘yin muhiti orqali o‘rganishda tarbiyachining roli haqidagi so‘nggi savolga kelsak bolaning o‘rganishi masalasi tarbiyachilarga bog'liqligi ma'lum. Ularning til o‘rgatish xonasiga Shunday qilib tarbiyachilarning o‘yinlarni sinfga kiritish bo‘yicha haqiqiy istiqbollarini ko‘rib chiqishni boshlash juda muhimdir. O‘yinlar orqali til o‘rganish masalasiga javob berish uchun yaxshiroq va ishonchli javob olish uchun ushbu maqolaning doirasi faqat o‘yinlar orqali ingliz tilini o‘rgatishda o‘yinlardan foydalanishga bag‘ishlanadi. Shu sababli, yuqorida aytib o‘tilgan masalalardan kelib chiqqan holda yozilgan ushbu maqolada ko‘rib chiqiladigan asosiy masala til o‘qituvchilari yoki o‘qituvchilarining bolalarga ingliz tilini chet el tili sifatida o‘rgatishda o‘z sinflarida o‘yinlardan foydalanishdagi asosiy maqsadi bo‘lib hisoblanadi.