TRAVMATOLOGIK KASALLIKLAR HAQIDA TUSHUNCHA - Egamqulova, Nilufar (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2024)
Mazkur maqolada travmatologik kasalliklarning turlari, sabablar, belgilari, diagnostika usullari, davolash yondashuvlari va profilaktika choralari batafsil tahlil qilinadi. Travmatologiya tibbiyotning muhim sohalaridan bo‘lib, inson organizmiga mexanik ta'sirlar va ularning natijasida yuzaga keladigan kasalliklar, jarohatlar va ularning davolash usullari bilan shug‘ullanadi. Ushbu maqolada travmatologik kasalliklar haqida umumiy tushuncha berilgan bo‘lib, har bir turi uchun alohida diagnostika va davolash metodlari ko‘rsatilgan. Travmatologik kasalliklarni davolashda zamonaviy tibbiy texnologiyalar, jarrohlik usullar va reabilitatsiya choralari muhim rol o‘ynaydi. Maqolada shuningdek, travmatologik kasalliklar bilan bog‘liq profilaktika choralariga ham alohida e'tibor qaratilgan.