TIL BILAN MADANIYATNING O’ZARO MUNOSABATI - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ushbu maqolada til bilan madaniyatning o’zaro munosabati haqida fikr yuritilgan. Til bilan madaniyatning o‘zaro munosabati xususida gapirganda “madaniyat” tushunchasi xususida batafsil to‘xtalish zarur. Ushbu tushunchani talqin qilish yuzasidan ko‘plab urinishlar mavjud. Masalan, G.V.Yelizarova “madaniyat” tushunchasini intuitiv jihatdan shaffof bo‘lib tuyuladigan aksiomatik tushunchalar qatoriga kiritadi.Biroq bunday kompleks tushunchaga ta’rif keltirish nihoyatda murakkab holdir. Madaniyatning “Madaniyat – bu bizning bu yerda qanday yashashimizdir” kabi qaysidir bir jihatga to‘xtalmasdan ushbu tushunchaning barcha qirralarini qamrab olishga intiladigan ta’riflar ham mavjud.