BOLALARNING MAKTABDA TA’LIM OLISHGA TAYYORLIGINI TASHXISLASHDA KERN-IRASEK TIZIMI BO‘YICHA ANIQLASH - xamidovag (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Annotatsiya Tashxis o‘tkazish, bolaning rivojlanganligi va maktab ta’limiga tayyorgarligi darajasini aniqlash maqsadida turli usullarning bir necha variantlari berilmoqda. Biroq bu har bir bolaga tashxis qo‘yishda maskur uslublarning barchasini qo‘llash zarur, degani emas. Bolani tashxisdan o‘tkazishni majburiylikka asoslanmagan, ishonchli suhbat yoki o‘yin tartibida olib borgan ma’qul.