Turizmni rivojlantirish uchun talabalarning o`rni - Shomirzayeva, Nasiba (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Annotatsiya: Muallif amaliy mashg’ulotlar jarayonida turizm universiteti talabalari o’rtasida kasbiy motivatsiya shakllanishini o’rganadi. Tadqiqotning maqsadi - kasbiy motivatsiyani shakllantirish modelini va uning samarali ishlashi uchun pedagogik shart-sharoitlar kompleksini nazariy asoslash va eksperimental tekshirish.