Олий таълим муассасаси укув жараёнида талаба шахсининг ривожланишига компетенциявий ёндашув - Fafiyev, Farxod (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Аннотация: Maqolada talabalarning olingan ma’lumotni o’zgartirish qobiliyatini shakllantirish sharti bo’lgan kasbiy коmpetenciyasini shakllantiradigan malakali yondashuvning ahamiyatini va zamonaviy o’quv jarayonining samaradorligini aniqlash maqsadida olimlar tomonidan olib borilgan tadqiqotlar tahlillari keltirilgan. bilimlar, zamonaviy jamiyatdagi bir qator hayotiy vaziyatlarga nisbatan ishlatilishi yoki o’zgartirilishi mumkin bo’lgan ko’nikma, malaka va malakalarning rivojlanishi.