INKLYUZIV TA’LIMNI QO‘LLAB-QUVVATLOVCHI INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR - O’ktamova , Barchinoy (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2024)
Ushbu maqola inklyuziv ta’limni qo‘llab-quvvatlovchi innovatsion texnologiyalarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada inklyuziv ta’limni rivojlantirishda texnologiyaning o‘rni va ahamiyati, maxsus ehtiyojli o‘quvchilarga ta’lim berishda foydalaniladigan zamonaviy texnologik vositalar va metodlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar yordamida ta’lim muassasalarida o‘quvchilarni qo‘llab-quvvatlashning samarali usullari va ilg‘or tajribalar tahlil qilinadi. Maqolada O‘zbekiston sharoitida inklyuziv ta’limni texnologiyalar yordamida yanada samarali rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan chora-tadbirlar hamda amaliy tavsiyalar keltirilgan.