O‘SMIR XULQ-ATVORIDAGI SALBIY O‘ZGARISHLAR - O'risheva, Pokiza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqolada o‘smirlik davrida tarbiyasi qiyinlik yuzaga kelishining ijtimoiy-psixologik omillari va ularni bartaraf etish yo‘llari haqida ma'lumot beriladi. Shu bilan birga olimlar tomonidan olib borilgan tadqiqotlar, o‘smirlarga xos psixologik xususiyatlarning namoyon bo‘lishi, deviant xulqning kelib chiqish sabablari yoritilgan. Pedagoglar va ota-onalarning o‘smirlar bilan munosabati masalalari, o‘smir bilan ishlashning pedagogic va psixologik jihatlari ochib berilgan.