TARBIYASI OGʻIR O‘SMIRLARNI IJTIMOIYLASHTIRISHDA OILA, MAHALLA, TA’LIM MUASSASASI HAMKORLIKLIGINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Shakarboyeva, Shakarboyeva; O‘ktamova , Oynisa (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Mazkur maqolada bola tarbiyasida oilaning, ota-ona tarbiyasining muhimligi, ota-onalarning bolani tarbiyalash jarayonida yo‘l qo‘yishi mumkin bo‘lgan kamchiliklari, ta’lim jarayonida tarbiyasi og‘ir o‘quvchilarni samarali tarbiyalash yo‘llari, tarbiyasi og‘ir o‘quvchilar bilan olib boriladigan ishlar, tarbiyasi og‘ir o‘quvchilarni tarbiyalashda oila, mahalla va maktabning roli, hamkorlikda tarbiyalashning mazmuni, ijobiy tomonlari, natijaviyligi, tarbiyasi og‘ir o‘quvchilarni tarbiyalashda maktab muassasasining vazifalari, tarbiyasi og‘ir o‘quvchilarni tarbiyalashda kompleks yondashuvning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.