SUITSID HOLATLARNING OLDINI OLISH PROFILAKTIKASIDA PSIXOLOGIK RUHIY ZO‘RIQISHDA ADAPTATSIYA JARAYONI - Qarshiboyeva, Gulnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Suitsidal xulq ikki xil ma’noda o‘rganiladi: bir tomondan, o‘lim va o‘zini halok qilish g‘oyasi, boshqa tomondan, atrof-muhitga xulqida beixtiyor o‘zgaruvchanlik va ularga nisbatan psixologik ta'siriga qaratilgan. Ko‘pincha har ikki element mavjud bo‘lib, o‘z joniga qasd aktlari kishining aybdorlik hissi bilan bog‘liq bo‘ladi va o‘zida gunohkorlik hissi mavjud bo‘ladi.