AQLIY QOBILIYATNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI VA UNDA TESTLARDAN FOYDALANISH - Vaxobova, Muxtabar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada aql-zakovat muammosi, qobiliyat va iqtidor, uni rivojlantirish, qobiliyatni rivojlantirishda ta’lim muassasalarining o‘rni, intellect va uni o‘rganish masalalari, olimlar tomonidan olib borilgan tadqiqotlar berilgan. Shu bilan birga aqliy qobiliyatni rivojlantirishda testlardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan.