KICHIK MAKTAB YOSHDAGI O`QUVCHILARNING IRODAVIY SIFATLARINI SHAKLLANISHINI TEKSHIRISH VA BAHOLASH - Qobilova, Nasiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada insonning hayotdagi vaziyatlarga munosabati, maktab o`quvchilarida irodaviy jarayonlarning kechishi, bu borada amalga oshirilayotgan ishlar mazmuni, o`quvchilar internal va eksternal lokus nazoratini tajriba sinov ishlari orqali o`rganilishi, olimlar tomonidan olib borilgan tadqiqotlar va olib borilgan ilmiy tadqiqotlar natijalari keltirilgan.