ЎҚУВЧИЛАРДА ТАФАККУРНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА БАДИИЙ АСАРЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ. - Atamurodova, Roxila (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Мақола укувчиларнинг тафаккурини шакиллантиришда шоир А.Орипов ижоди оркали уларда табиатга булган муносабати курсатилган ўқув фаолиятидаги аҳамиятига, бағишланган. Ўқувчиларда бадиий асарлар оркали инсоний туйғуларни шакллаштириш ва такомиллаштириш инобатга олиншини назарда тутади.