МОДЕРН ШЕЪРИЯТИДА ЛИРИК ҚАҲРАМОН МАСАЛАСИ - Tangirova, Dilbar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
ХХ асарнинг иккинчи яримидан бошлаб , ўзбек адабиётига ҳам Европа адабий жараёнидан «модерн адабиёти» деб аталмиш бирмунча янги ва эркинликка асосланган адабиёт кириб келди.. Неча йиллар анъана тусини олган вазн, ритм, қофия, радиф,туроқ каби шеърий унсурларни четлаб ўтувчи шеъриятни кашф этди. Шеъриятдаги бу каби ўзгаришлар шеърий асарларнинг образлар тизимига ҳам, хусусан, лирик қаҳрамон фаолиятига ҳам сезиларли таьсир кўрсатди.