БОШЛАНҒИЧ СИНФ ЎҚИТУВЧИСИ ТАДҚИҚОТЧИЛИК КОМПЕТЕНТЛИГИНИ ШАКЛЛАНТИШ - Rahmatova, Feruza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Бошланғич синф ўқитувчиси тадқиқотчилик компетентлигининг бундай тузилмаси жамиятнинг ижтимоий буюртмаси, ўқитувчи фаолиятининг ижодий томони хусусиятлари билан боғлиқ бўлган фаолият турларининг мажмуини акс эттиради. Психологик-педагогик, меъёрий-ҳуқуқий ва рефлексив компетенциялар педагогик касб учун умумий характерга эгадир, яъни умумтадқиқотчилик, фанга оид ва методик компетенциялар эса – махсус компетенциялар ҳисобланиб, улар бошланғич синф ўқитувчисини мутахассис сифатида бошқа педагоглардан фарқловчи, махсус тадқиқотчилик мажбуриятларни бажариш қобилияти билан боғлиқ.