Boʼlajak oʼqituvchilarni kasbiy tayyorlash jarayonida ularning maʼnaviyatini shakllantirish - Rahmatova, Feruza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Inson ijtimoiy-iqtisodiy, madaniy taraqqiyotning harakatlantiruvchi kuchi boʼlishi bilan bir qatorda, uning taʼsiri ostida oʼzi ham kamol topadi. Jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy rivoji bilan inson kamoloti oʼrtasidagi oʼzaro bogʼliqlikda inson omili belgilovchi hisoblanadi.