MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI KORREKTSIYALASHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Sheraliyev, Sirojiddin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Ushbu moqolada maktabgacha yoshdagi maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyalanayotgan bolalarga mo’ljallangan texnologiyalar tavsiya etilgan. Mazkur texnologiyalar katta guruhlar tomondan ishlab chiqilgan zamonaviy pedagogik texnologiya va didaktik o‘yin texnologiyalari tarbiyachining korreksion-rivojlantiruvchi mashg‘ulotlari davomida tizimli tarzda qo‘llanadi. Nutq kamchiliklarni korreksiyalash, nutq rivojlanishini yuqoriroq darajaga ko‘tarish maqsadida guruhchali va yakka (individual) mashg‘ulotlar o‘tkazilib, mashg‘ulotlar davomida tanlangan maxsus zamonaviy pedagogik texnologiya va didaktik o‘yin texnologiyalari qo‘llanishi haqida.