GLOBALLASHUV SHAROITIDA TA’LIM RAHBARLARINING INNOVATSION MALAKASINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Turaxonov, Abdukarim (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
O‘zbekiston Respublikasi ijtimoiy hayotining turli sohalaridagi aniq maqsadga yo‘naltirilgan dinamik islohotlar zamonaviy oliy ta’limni yuqori texnologik innovatsion muhit sifatida takomillashtirish masalalarini o‘z ichiga oladi, bo‘lajak o‘qituvchilarning innovatsion kompetentligini shakllantirish va rivojlantirishga qo‘yiladigan talablar o‘zgaradi. Ushbu muammoning dolzarbligi bugungi kunda O‘zbekistonda ro‘y berayotgan innovatsion jarayonlar dinamikasining sezilarli o‘sishi bilan mustahkamlanib bormoqda. Lug‘aviy jihatdan “innovatsiya” tushunchasi ingliz tilidan tarjima qilinganda (“innovation”) “yangilik kiritish” degan ma’noni anglatadi. “Innovatsiya” tushunchasi mazmunan aniq holatni ifodalaydi.