YOSHLARNI TARBIYASHLASHDA OTA-ONALARNING OʻRNI - Galdiyeva, Mehribon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ma'lumki, inson ilk tarbiyani oilada oladi hamda uning begʻubor, sof tuygʻularni aynan shu yerda, oila bagʻrida shakllanadi va kamol topadi. Bolaning xarakterini, tabiati va dunyoqarashini belgilaydigan ma'naviy mezon va qarashlar, yaxshilik va ezgulik,oliyjanoblik va mehr oqibat, or-nomus va andisha kabi muqaddas sanalgan tushunchalarning poydevori oila sharoitida qaror topishi hech kimga sir emas.