KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O’QUVCHILARNI O’QISHGA O’RGATISHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O’RNI - Eshmurodov, Olmosbek; Fazliddinova, Umida (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Mamlakatimizdagi mavjud barcha umumiy o’rta talim maktablari ta’lim-tarbiyani to’gri tashkil etish uchun bu jarayonning o’ziga xos psixologik qonuniyatlarini, uning mexanizmlarini, shuningdek, ijodiy tafakkur jarayonini zamonaviy bilimlar asosida tarkib toptirishning samarali usullarini bilishlari zarur. Ma’lumki, har tomonlama yetuk barkamol avlodni tarbiyalash, ularga ta’lim berish ishlarini o‘qituvchilar tomonida amalga oshiriladi. Bo‘lajak o‘qituvchilar o’quv faoliyatini tashkil etishda o’quvchilardagi har bir yosh davrining psixologik xususiyatlarini chuqur o‘rganib, bu bilimlarni kelgusi pedagogik faoliyatlarida qo‘llashlarida katta yordam beradi.