ILK BOLALIK DAVRIDA NUTQNING RIVOJLANISHI VA UNING AHAMIYATI . - Islomova, Ozoda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu maqolada ilk bolalik davrida nutqning paydo bo’lishi, rivojlanishi va uning kattalar va bola hayotidagi o’rni va ahamiyati tushuntiriladi. So’zlarni to’g’ri tanlagan holda bolalarga fikrlarini to’g’ri yo’naltirishni o’rgatish jarayonida So’zlar bola ongida tasvirli qiyofani paydo qiladi ,undan o’z harakatlariga turtki olishi haqida mulohazalar yuritilgan.