ТАЪЛИМ ЖАРАЁНИДА ЎҚУВЧИЛАРНИНГ БИЛИШ, ИЖОДИЙ ФАОЛЛИГИНИ ОШИРИШ - Siddiqova, Sanobar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Мазкур мақолада таълим технологияси, унинг муҳим дидактик элементлари, уларнинг асосий функциялари, ўқувчилар ўзлаштириши самарадорлигини ошириш, педагогик меҳнатнинг субъектив томонлари, таълим жараёнида ўқувчиларнинг билиш, ижодий фаоллигини ошириш масалалари кўрсатилган.