Рақамли иқтисодиётни шакллантириш жараёнида илмий иннавацион фаолиятни шакллантириш - Botirov, Shonazar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Бир неча ўн йиллар давомида билимларнинг узатилиши (берилиши)ни ўз фаолиятининг асосига қўйиб келган университет таълим тизими ҳозирги кунларга келиб катта ўзгаришларга дуч келди. Бунинг устига икки даражали – бакалавриат ва магистратура йўналишларида мутахассис тайёрлаш тизимига ўтилиши ҳам бунга анча катта таъсир кўрсатди. Техник-технологик тараққиёт ва ижтимоий ўзгаришлар ҳам ўз ўрнида янгича сифат ва янгича тусдаги олий таълимга эҳтиёжни юзага келтириб, бу янги сифатдаги таълим мутахассисларга ўз потенциал имкониятларини тўла юзага чиқариш, маъсулиятлиликни ўрганиш, ҳақиқий профессионал бўлиб етишишни таъминлаши кўзда тутилгандир.