SOG‘LOM OILAVIY MUHITNI HIMOYA QILISHNING QONUNIY ASOSLARI - Sheranova, Maryam (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqolada jamiyat hayotining barcha sohalarida amalga oshirilayotgan poklanish, oila, oilaviy munosabatlar, oilada ma’naviy va jismoniy barkamol yosh avlodni tarbiyalash borasida olib borilayotgan ma’naviy-ma’rifiy ishlar. Jumladan: oilaning jamiyatdagi o‘rni, oilaviy munosabatlarga bog‘liq milliy an’analar, sermazmun milliy qadriyatlarning ildizlari ajdodlarimiz merosini o‘rganish va ommalashtirish shuningdek, farzandlarni to‘g‘ri tarbiyalash masalariga oid masalalar yoritilgan.