Kumulyativ protonlarning inklyuziv kesimlari va invariant tuzilish funksiyalari bo‘yicha taqsimotlari - Qurbonov, Anvar (Физико-технологического образование, 2023)
Yuqori energiyali zarralar va yadrolar to’qnashuv jarayonida hosil bo’lgan kumulyativ protonlarni o’rganish yadro xususiyatlarini ochib berishda yuqori samara beradi. Ushbu ish juda keng qamrovli bo’lib 3.25 A GeV/c li 16Op-to’qnashuvlarida, 40 GeV/c li π−C-to’qnashuvlari, 4.2 va 9.9 GeV/c li pC-to’qnashuvlarida, 4.2 A GeV/c li 4HeC- va CC-to’qnashuvlarida, hamda 300 GeV/c li pNe-to‘qnashuvlarida kumulyativ protonlar hosil bo‘lishini ilk bor tizimli tadqiq qilish hamda kumulyativ jarayonlarni tavsiflashga bag‘ishlangan hodisalarning tahlil natijalari keltirilgan