ABADIY DVIGATEL HAQIDA BA’ZI MULOHAZALAR - Ergashev, Jamshid (Физико-технологического образование, 2022)
Avvalo, biz abadiy harakat mashinasi shunchaki doimiy harakat emasligini tushunishingiz kerak, masalan, sayyoralar va yulduzlar doimiy harakatda bo'lgani kabi. Doimiy harakat mashinasi deb ataladigan narsa esa, nafaqat cheksiz harakatlanadigan, balki foydali ish ishlab chiqaradigan qurilmadir, bundan tashqari, ushbu qurilmaga uzatiladigan energiya undan olinadigan miqdoridan ham ko'proqdir