TABIIY RADIATSIYA MANBALARI - Qurbonov, Anvar; Qurbonova, Barno (Физико-технологического образование, 2022)
Radiatrsiyaning tabiiy foni (tabiatdagi radiatsiya miqdori), gravitasiya va elektromagnit maydonlar kabi atrof muhitning ajralmas omilidir. Barcha tirik organizmlar tabiiy nurlanishning doimiy ta’siri ostida rivojlanadi, nurlanishlar tirik organizmlarning hayotiy faoliyati jarayonida muhim rol o’ynaydi. Bundan tashqari dunyoning turli joylarida radiatsiyaning miqdoriy qiymati sezilarli darajada farq qiladi