Iliq va sovuq ranglar hamda ularning rangtasvirda qo'llanilishini o’quvchilarga o’rgatish texnologiyasi - Pardayev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2022)
Ranglarning tabiiyligini tasvirda to'g'ri bajarish ancha qiyin ish hisoblanadi. Bunga jiddiy mehnat, nozik did va zo'r mushohada orqali erishish mumkin. Ayniqsa natyurmortdagi narsalarning och- to'qlik darajalarini farqlashga, undagi tus birligini tushunishga o'rga nish uchun natyurmortni bitta rangda tasvirlash katta ahamiyatga ega.