Amaliy mashg’ulotlar jarayonida talabalarga natyurmort kompozitsiyasini ishlashni o’rgatish - Pardayev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2022)
Rangtasvir mukammal qalamtasvirga asoslanadi. Shuning uchun rangtasvir jarayoniga o`tishdan oldin natyurmortning qalamtasvir kompozitsiyasini surat tekisligida tasvirlash xususiyatlariga qisqacha to`xtalib o`tamiz. Tasvirlovchi narsalar to`plamiga (natyurmort) ma’lum bir ko`rish nuqtasidan qaraydi va u ko`z qarashiga qat’iy ravishda kuzatish perspektivasi qonuniyatining o`zaro bog`liqligi bilan namoyon bo`ladi