Amaliyotda talabalarga manzara ishlash jarayonida mayda bo`laklariga ahamiyat berib ishlashni o’rgatish - O'taboyev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2022)
Manzara etyudlarini ishlashga o`tishdan oldin, naturaning umumiy ranglar munosabatini tasvirlashga qisqa vaqtli etyudlarni ishlash zarur. Manzara ishlashga oid quyida bir qancha fikrlar bayon etilgan