XALQ AMALIY SAN’ATI NAQQOSHLIK MISOLIDA - Rahimov, Azizbek; Utaboyev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2021)
Mazkur maqolada xalq amaliy san’atlaridan biri bo’lgan naqqoshlik san’atining kelib chiqishi, inqiroz va yuksalish davri shu bilan bir qatorda hozirgi kundagi o’rni va darajasi ko’rsatib berilgan va kerakli adabiyotlar yordamida isbotlangan, ma’lumot o’rnida shuni aytib o’tish joizki, naqqoshlik san’ati insoniyat yaratilgandan buyon,asrlar davomida sayqallanib borayotgan, eng muhimi esa bugungi kungacha saqlanib qolgan haqiqiy san’at turidir