Fizikada xalq og’zaki ijodi namunalaridan foydalanish - Kosimova, Yanglish (Физико-технологического образование, 2024)
Ushbu maqola fizika fanini o’qitishda mavzularni tushunarli va sodda tarzda bayon qilishga va fanni o’qitish bilan birgalikda o’quvchilarni xalq og’zaki ijodiga mehr-muhabbat bilan tarbiyalashga chorlaydi. Hozirgi zamonaviy bilimlar turli yangiliklar va texnologiyalar rivojlanishiga asoslangan. Shu bois yoshlarga ajdodlardan qolgan ma’naviy merosni fan va mavzuni tushuntirish bilan birgalikda olib borishga undaydi