МАРКАЗИЙ ОСИЁДА КИТОБАТ САНЪАТИНИНГ ПАЙДО БЎЛИШИ ВА ТАРАҚҚИЁТИ - Zoyirov, Kamoliddin (Физико-технологического образование, 2022)
Китобат санъати ҳунармандлар — қоғозрез, хаттот, лаввоҳ, мўзаҳҳиб, мусаввир, саҳҳоф (муқовасоз) ва бошқалардан иборат гуруҳ (жамоа) томонидан бажариладиган жараён бўлиб, Ўрта ва Яқин Шарқ ислом тасарруфидаги давлатларда бир хил усулда амалга оширилган.