BOʼLAJAK TASVIRIY SANʼAT OʼQITUVCHISINING METODIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISHGA TEXNOLOGIK YONDASHUV - Bekmuratova, Shohida (Физико-технологического образование, 2022)
Ushbu maqola boʼlajak tasviriy sanʼat oʼqituvchisining metodik tayyorgarligini takomillashtirish ishlari ilgari surilgan bo’lib, tasviriy san’at fanini o’qitishning nazariy asoslari yoritilgan. Metodik tayyorgarlik esa taʼlim sifatini taʼminlash va buning anʼanaviy usullar vositasida, yaʼni oʼzlashtiriladigan maʼlumot hajmini oshirish yoʼli bilan hal qilinmasligi orasidagi ziddiyat tufayli yuzaga kelgan muammoli holatdan chiqishni oʼrgatadi. Bundan tashqari, kasbiy kompetentsiyalarni rivojlantirishda til taʼlimining oʼrni va kommunikativ kompetentsiya chet tili vositasida maishiy, oʼquv, ishlab chiqarish va madaniy hayotda dolzarb boʼlgan muloqot masalalarini hal qila olish, til va nutq vositalari yordamida muloqot maqsadlariga erishish masalalari koʼrib chiqilgan