Пахта ва айрим бошқа табиий целлюлоза толалари структураси - Turakulov, Botir; Nurmatov, Kamol (Физико-технологического образование, 2022)
Сўнгги йилларда “Табиий толалар физикаси” илмий йўналиши Ўзбекистон Миллий Университетда шаклланмоқда. Пахта ва ипак толалари дунёда биринчи марта яримўтказгичли эканлиги аниқланди. Текширишлар шуни кўрсатадики пахта навларига қараб унинг хусусиятлари ҳар хил бўлар экан. Пахта ва ипак толаларини текшириш натижасида электрон техниканинг элементлари - электрон намлик ўлчов асбоби, диод, гетерофотодиод ва транзисторлар яратилди. Ушбу ишларни амалга оширишда пахта толасидан фойдаланилди. Бу мақола толалар струтурасига бағишланган. Ушбу ишларни амалга оширишда АТМ-1, 108Ф навли пахта толаларининг хусусиятлари ўрганилди.