FRANK-GERS TAJRIBASI. EYNSHTEYN NAZARIYASI - Taylanov, Nizom (Физико-технологического образование, 2022)
Ushbu maqolada biz kvant fizikasida "Fotoelektrik effektini o’rganish" nomli laboratoriya ishlarini modellashtirish muammosini o’rgandik. Yorug’lik intensivligi va chastotasining anod kuchlanishiga bog’liqligi o’rganildi. Anod va fotokatod o’rtasida ma’lum kuchlanish qiymati mavjud, bu erda fototok nolga teng. U parametrining o’zgarishi natijasida berilgan kuchlanishdagi fotoelektr effektining hosil bo’lish jarayoni modellashtirish nuqtai nazaridan tahlil qilindi.