Akvarelda ishlash texnologiyasi va usullari - O’taboyev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2022)
Akvarel-lotincha so’z bo’lib, suvga qoriladigan bo’yoq, shuningdek,akvareldan ishlangan rasm degan ma’noni bildiradi . Akvarel qadimgi Misr, Yaponiyada keng qo’llanilgan, XXI asrdan akvarelda yirik san’at asarlari ishlash juda taraqqiy etgan. Akvarel bilan ishlash bundan bir yarim asr avval Angliyada rivojlangan edi. Quyida akvarel bo’yog’ining kelib chiqishi va ishlash texnologiyasi kabilarni yoritib berilgan