O‘ZBEK TILI DARSLARIDA ZAMONAVIY AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI - Erkinova, Bahora; Murodov, Furqat (Журнал математики и информатики, 2023)
Oʻquv jarayoniga multimediya texnologiyalarini va AKTini joriy etish dolzarb masalalardan biridir, chunki bu texnologiyani ona til darsida juda samarali qoʻllash mumkin. Multimedia texnologiyasini qoʻllashning ahamiyati xozirgi zamon oʻquvchilarining psixologik rivojlanishining oʻziga xos xususiyatlarini hisobga oladi va shaxsni shakllantirishga ta’sir qiladi.