TA’LIM KLASTERI MUHITIDA TALABALARNING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH MUAMMO SIFATIDA - Raxmanova, Muqaddas (Журнал математики и информатики, 2024)
Maqola boʻlajak oʻqituvchining ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda uning qiziqishlari yoʻlidagi xatti-harakatlarini qoʻllab-quvvatlash, ular oldiga aniq maqsad va vazifalarni qoʻyish hamda kasbiga nisbatan qiziqishi, manfaatdorligini ifodalovchi ichki motivatsiyasi, iroda sohasining rivojlanganligi haqida aytib oʻtilgan. Shuningdek, muallif pedagoglarning kreativ faoliyatini rivojlantirish masalalari haqida soʻz yuritgan.