VOBKENT TUMANIDAGI AYRIM MIKROTOPONIMLARINING TARIXI VA TIL XUSUSIYATl - Xayrullayeva, Marjona (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
VobAent turn опт toponimlarining tisaniy-etimaiogik hamda morfemik tadqiqiga e'tibor yetariicha qaratilgan bofisa-daf joy nomlari haqido bugungatha amalgo ashirHgan tadqiqotiar umumiy, ham lingvistik, ham geografik; tarixiy hamda lingvistik; izahli va etimaiogik jihatlardan tadqiq etitgan Ishtar sifatida to'xtalish a'nniidir. Shu o'rinda, Vabkent tumanidagi ayrim mikratapanimiar tarixiga ham ta'xtalishnl jaizdeh bitdik.